Důležité změny v cenách členských příspěvků a brigádnické povinnosti

Na IX. Sjezdu Moravského rybářského svazu, z.s. konaném dne 5. 10. 2019 v Blansku byly přijaty zásadní změny právních dokumentů MRS z.s. s platností od 1. 1. 2020.
Změny ve stanovách:

  • Brigády - povinnost odpracovat stanovený počet brigádnických hodin byla zrušena. Od nového roku již brigádnické hodiny nebudou a nesmí být na členech vyžadovány! To platí i pro finanční náhrady za neodpracované brigádnické hodiny.
  • Roční členský příspěvek - výše ročního členského příspěvku byla stanovena na 1.250,-Kč pro členy od 16ti let (bez výjimky).
  • Nový členský příspěvek - nově byl zaveden udržovací členský příspěvek ve výši 450,-Kč. Člen, který v daném roce nebude žádat o vydání povolenky si od nového roku může zakoupit členský příspěvek s nižší sazbou. V případě, že se v průběhu roku rozhodne povolenku si pořídit, je povinen uhradit opětovně členský příspěvek, tentokrát v plné výši 1.250,-Kč. Předchozí členský příspěvek ve výši 450,-Kč se však nevrací.

Uvedené změny byly schváleny sjezdem MRS, z.s. a jsou platné napříč celým svazem. Znamená to, že všechny pobočné spolky jsou těmito změnami vázány a nelze z nich získat ani uplatnit žádnou výjimku.
Nutno podotknou, že delegáti našeho PS pro navrhované změny nehlasovali a byli ve všech bodech přehlasováni delegáty ostatních PS.

Změny Bližších podmínek výkonu rybářského práva na revírech mimopstruhových:

  • Povinné vybavení - při lovu musí mít rybář u sebe platný rybářský lístek, povolenku k lovu, Bližší podmínky výkonu rybářského práva (pouze v tištěné podobě) a členskou legitimaci (pokud je členem MRS nebo ČRS).
  • Počet a množství úlovku - rybář si v jednom dni může přisvojit, i když loví na více rybářských revírech, nejvýše 7 kg všech druhů ryb. Dojde-li k překročení tohoto limitu poslední ulovenou rybou, lze si i tuto rybu přisvojit. Denní úlovek kapra, štiky, candáta, sumce a amura je omezen na 1 ks denně, přičemž je možná jejich kombinace do celkového počtu 2 ks. Po přisvojení si 2 kusů úlovku uvedených ryb, končí denní lov, i když tento nedosahuje maximální povolenou hmotnost celkového denního úlovku 7 kg. Úlovek lína je omezen na 3 kusy denně. Byla-li si osobou provádějící lov přisvojena ryba, kterou celková hmotnost úlovku přesáhla 7 kg, končí jejím přisvojením denní lov.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.